Efter fem

Härom dagen gästade jag Efter Fem på TV4 för att prata lite om stillasittande, och hur en inaktiv livsstil påverkar samhället.

Det här är knappt ens att skrapa på ytan, jag hade kunnat prata om det här i flera timmar. Men - TV4 valde att belysa ämnet och jag är SÅ tacksam för den lilla tiden jag fick i rutan. :)

Klippet hittar du här:

Hjälp mig hitta rätt!

Hej! Livet är kort och jag lever med inställningen att det ska vara kul hela vägen.

Min klinik är en stor del i vem jag är och jag älskar det. Jag behöver dock bredda min business med nya utmaningar för att känna att jag för utrymme att utnyttja mina starkaste egenskaper, som till stor del handlar om just ledarskap och organisation.

Tacksam för delningar, kommentarer, tankar och åsikter från er i mitt nätverk. Vilket är mitt nästa projekt?

Med kärlek
Emelie

Hur sitter du?

”MEN HUR SKA JAG SITTA FÖR ATT INTE FÅ ONT DÅ?”

Jag skulle vilja säga att det inte alltid är HUR du sitter som avgör om du får smärtproblematik eller ej, utan snarare hur MYCKET du är stillavarande under en dag. 🤓 När jag sitter vid datorn (vilket händer dagligen men inte lika mycket som ni kontorsarbetare) så varierar jag min sittställning minst en gång/timme. Jag tänker såklart på att ”hålla ner axlarna” och ”dra in hakan” men framförallt fokuserar jag på att förändra min position ofta. Jag är ju såklart fortfarande stillavarande men jag minskar i alla fall risken att samma muskler i kroppen utsätts för långvarig inaktivitet och därmed utmattning. 👌

Jag förstår att alla inte kan ligga på mage på kontoret men de allra flesta kan åtminstone växla mellan stående och sittande. Några av er kanske till och med kan sitta på golvet en sväng. Och många av er jobbar hemma regelbundet och kan välja helt fritt!

Jag utmanar härmed er alla som är trötta på smärta i axlarna och huvudvärk att byta arbetsställning minst en gång per timme! Vem är med mig? 🙋‍♀️

Hemma igen!

Hej!

Nu är jag tillbaka i Göteborg på obestämd tid och öppnar idag mottagningen igen. Det ska blir så härligt att träffa er alla igen och även om det är rätt mörkt och grått så känner jag mig full av energi.

Jag har passat på att lägga upp bokningsbara tider på Bokadirekt fram till och med Februari redan. Din behandling kan du boka HÄR.

Nästa vecka kör jag en föreläsning/workshop på ett företag här i Göteborg. Vi ska bland annat snacka om välmående på jobbet och vikten av återhämtning. Det blir kul! Det var länge sedan jag föreläste nu (men bara ett par dagar sedan jag höll låda med mikrofon, hehe). Behöver ert företag hjälp att snacka om välmående på jobbet? Tveka inte att kontakta mig! Jag är rätt kul och har många bra saker att säga faktiskt. ;)

Med julen runt hörnet och ett uns av dåligt samvete för att jag varit borta så länge så har jag ett erbjudande till dig och dina nära! Erbjudandet gäller fram till och med den 23/12.

Jag lovar att hos mig pausar vi julstressen för en stund.

Vi ses snart!
Kram

julklappsdealen!.png

Uppdatering

Bilden är tagen av världens bästa  Björn Lans;    @balansfoto

Bilden är tagen av världens bästa
Björn Lans;
@balansfoto

¡Hola amigos!

I ett försök att hålla hemsidan lite mer levande så har jag beslutat att emellanåt uppdatera sidan med vad som händer mig, kliniken och eventuellt ett å annat tips och trix.

Denna typ av uppdatering sker även på min instagram; @klamelie!
Följ mig vettja!

Just nu befinner jag mig i Monte Gordo, en liten ort på Algarvekusten nära den spanska gränsen. Här jobbar jag under höstarna sedan 2017 tillsammans med Springtime Travel som anordnar helt fantastiska träningsresor! Det är en ära och lyx att få spendera ett par veckor här medan Sverige går från sommar till vinter.

Jag är tillbaka på min lilla mottagning igen från den 4e december. Jag längtar efter er alla!

Kramar och solsken,

Klämelie