Hur sitter du?

”MEN HUR SKA JAG SITTA FÖR ATT INTE FÅ ONT DÅ?”

Jag skulle vilja säga att det inte alltid är HUR du sitter som avgör om du får smärtproblematik eller ej, utan snarare hur MYCKET du är stillavarande under en dag. 🤓 När jag sitter vid datorn (vilket händer dagligen men inte lika mycket som ni kontorsarbetare) så varierar jag min sittställning minst en gång/timme. Jag tänker såklart på att ”hålla ner axlarna” och ”dra in hakan” men framförallt fokuserar jag på att förändra min position ofta. Jag är ju såklart fortfarande stillavarande men jag minskar i alla fall risken att samma muskler i kroppen utsätts för långvarig inaktivitet och därmed utmattning. 👌

Jag förstår att alla inte kan ligga på mage på kontoret men de allra flesta kan åtminstone växla mellan stående och sittande. Några av er kanske till och med kan sitta på golvet en sväng. Och många av er jobbar hemma regelbundet och kan välja helt fritt!

Jag utmanar härmed er alla som är trötta på smärta i axlarna och huvudvärk att byta arbetsställning minst en gång per timme! Vem är med mig? 🙋‍♀️